Dondurulmuş gıda üretimi nasıl yapılır?
Üretim aşaması sırasında ürünler sınıflandırma, seçim, yıkama, pişirme ve ön soğutma ile iletilir. Ön işlem, hızlı bir şekilde dondurulmuş ve -18 ° C merkezi sıcaklığı ile dondurulmuş IQF yöntemi (Indivian hızlı donmuş) ile -40 ° C’deki ürünlerle tamamlanır. Beslenme değerini kaybetmeden paketlenir.
Gıda teknolojisi nedir ne iş yapar?
Gıda Teknolojisi Bölümü, gıda sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek teknisyenleri eğitmeyi amaçlamaktadır. Sağlıklı bir şekilde ürün üretimi ve tüketim için ambalaj, depolama, depolama ve sunum gibi aşamalarda yer alan gıda kontrolörleri eğitilmiştir.
Dondurulmuş gıda neden tercih edilmeli?
Dondurma işlemi, gıdaların besin değerlerini önemli ölçüde korur. Özellikle vitaminler ve mineraller düşük sıcaklıklarda daha iyi tutulur. Taze meyve ve sebzeler donduğunda, besinleri kaybolmadan önce tutulur. Bu, sağlıklı bir diyet sağlamak için önemli bir avantajdır.
IQF çalışma prensibi nedir?
IQF Dolap: Run: IQF, dondurma, meyve, sebze, deniz ürünleri ve küçük et parçaları gibi ürünleri hızlı bir şekilde donduran özel bir dondurma yöntemi kullanır. Donma işlemi sırasında yiyecekleri ayrı tutarsanız ve bir araya gelmediğinizden emin olursanız, basit bir ayırma ve porsiyon kontrolü sunar.
Dondurulmuş gıdalar nelerdir?
Her şeyden önce, dondurulmuş yiyecek nedir? Soruyu cevaplıyoruz ‘. Et, süt ürünleri, balık, meyve, sebze, deniz ürünleri, püre, dondurucu ve daha uzun depolama yöntemi gibi meyve suyu konsantre ürünleri dondurulmuş gıda olarak adlandırılır.
Feast markası kimin?
Ozgörkey Gıda, 1998 yılında dondurulmuş gıda endüstrisinin festivalini ve yenilikçi markasını sundu, İzmir’in Torbali bölgesindeki temellerini tamamladı ve 2000 yılında en büyük ve en modern entegre dondurulmuş yanık üretim tesisini tamamladı ve 2000 yılında faaliyet gösterdi.