Akyaka ne zaman açıldı?
AKYAKA PARK HAKKINDA Son dönemlerin finans merkezi olarak parlayan Ümraniye’nin en önemli kavşağında yer alan “AKYAKA PARK AVM”, Mayıs 2016’da ziyaretçilerine kapılarını açtı.
Akyaka ismini nereden almıştır?
1961 yılında Türkiye genelindeki isim değişikliği sırasında ismi Kızılçakçak olarak değişmiş ve günümüzdeki ismi Akyaka olmuştur.
Akyaka Evleri ne zaman yapıldı?
Nail Çakırhan’ın Akyaka’da kendisi ve eşi için tasarladığı ve 1971 yılında yapımı tamamlanan konut projesi, 1983 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazandı.
Akyaka hangi ilçeye bağlıdır?
Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı güzel bir sahil kasabasıdır. Akyaka, Marmaris ile Muğla’nın tam ortasında yer alır ve ziyaretçilerine el değmemiş doğasıyla muhteşem bir tatil vaat eder.
Akyaka neyi ile meşhur?
Akyaka’da yapılacak şeyler: Nail Çakırhan Müzesi’ni ziyaret edin, Azmak Nehri kıyısında rakı-balık yapın, Azmak Nehri’nde tekne turu yapın, Sedir Adası’nda yüzün, Aşıklar Yolu’nda yürüyün, İdyma Antik Kenti’ni ziyaret edin.
Akyaka ne anlamı?
Akyaka, esas olarak Azmak Nehri anlamına geliyor. Özellikle ortada gördüğünüz Kadın Nehri denilen kolun dibindeki bitki örtüsü inanılmaz. Bitki örtüsünden ziyade orman demek daha doğru olur, gerçekten muhteşem bir manzarası var.
Akyaka kaç yılında ilçe oldu?
19 Haziran
Azmak ismi nereden gelir?
Muğla ve Marmaris Akvaryum: Akyaka’daki Kadınlar Nehri Azmak, su kaynağı anlamına gelir. Su akışının çok kuvvetli olması ve akış hızından dolayı vahşi olması nedeniyle Azmak adını almıştır.
Akyaka’nın nüfusu kaç?
Muğla’nın Ula ilçesine bağlı, “Sakin Şehir” lakaplı 4 bin nüfuslu Akyaka ilçesinin nüfusu, Kurban Bayramı tatilinde 15 kat artışla 60 bine çıktı.
Akyaka’nın mimarı kimdir?
İkinci ismi Vahdeti’den esinlenen Nail Vahdeti Çakırhan, şiirlerinde kendini Nail V imzasıyla tanıtır. Geleneksel mimariyi günümüze taşıyan yapılarıyla Güneybatı Anadolu’nun genelinde, özelde ise Akyaka’nın mimarisine damga vurmuş ve 1983 yılında Ağa Han Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazanmıştır.
Akyaka kışın nasıl?
Gün boyu denizden karaya doğru serin bir rüzgar esiyor. Ilık iklimiyle Akyaka, Ekim sonu ile Nisan başı arasındaki kış aylarında bile gerçek bir cennet. Güneşli kış aylarında sıcaklık 20 °C’nin altına düşmüyor. Yılın 200-250 günü, yaz ve kış, güneşli.
Akyaka nemli mi?
Akyaka, Akdeniz iklimine sahip tipik bir tatil beldesi olmasına rağmen, hafif esintilerle serinleyen bir mikro iklime de sahiptir. Akyaka’daki iklim yazın sıcak ve nemli, kışın ise ılık ve yağışlıdır.
Ula ismi nereden gelmektedir?
M.Ö. 1440 yılında İyonyalılar ile Karyalılar arasında yapılan anlaşmada adı geçen kentler arasında “OLA” da yer almaktadır. Evliya Çelebi’nin eserlerine göre Menteşe beylerinden Ulama Bey’in bölgeyi fethetmesinden sonra bölge Ula adını almıştır.
Muğla Akyaka Denizi derin mi?
Akyaka Albay Koyu’nun denizi derin ve dalgalıdır. Ahşap bir platform üzerinde bir merdivenle denize inilir.
Akyaka tarihi nedir?
Antik çağlardan beri yerleşim yeri olduğu düşünülen Akyaka, birkaç yıl öncesine kadar küçük, izole bir balıkçı kasabası olarak kalmıştır. Akyaka’nın kitleler tarafından tanınması 1970’lere dayanır. Bu yıllarda, çok küçük ölçekte de olsa, turistik faaliyetler başlamıştır.
Akyaka kimin?
Akyaka, UlaAkyakaAkyaka Şirinköy’ün Muğla lokasyonuÜlkeTürkiyeİlMuğlaİlçeUla11 hat daha
Akyaka Denizi Ege mi?
Ege’nin en sıra dışı yerlerinden biri olan Muğla Akyaka, zengin doğal ortamı ve gelişmiş tatil seçenekleri nedeniyle son derece popüler bir yerdir.
Akyaka Eylül’de denize girilir mi?
Ege’nin gönlümde ayrı bir yeri var diyenler için Güney Ege’de Eylül ayında gidilebilecek en iyi alternatiflerden biri Akyaka’dır.
Akyaka kapandı mı?
10 Ekim 2009’da Türkiye ve Ermenistan, Kars Anlaşması’ndan sonra ilk kez aynı protokolü imzalayarak sınırı açmayı kabul ettiler. Türk tarafında demir yolu onarımları yapılmasına rağmen, sınır kapısı geçen sürede açılmadı.